Najnowsze Posty

Surówka z białej kapusty, marchewki i rzodkiewki

By 16:02 , , , , , , , , , , ,

Koncepcja przypadkowa.
Po zrobieniu pyz zostało mi po prostu pół główki kapusty.
O dziwo! Smakowała nawet z tymi kluchami.





SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHEWKI i RZODKIEWKI

Składniki:
pół główki białej kapusty
marchewka
6 rzodkiewek
cebula
łyżeczka oleju rzepakowego
2 łyżki śmietany 12%
sól
pieprz

Wykonanie:
1) Kapustę, marchew, rzodkiewki i cebulę przepuścić przez maszynkę na średnich oczkach (ewentualnie zetrzeć na tarce). Posolić 2 szczyptami soli, odstawić na kilkanaście minut
2) Dodać olej, wymieszać ze śmietaną, mocno doprawić solą i pieprzem



You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ