Najnowsze Posty

Jagodowo - bananowa jaglanka

By 09:23 , , , , , , , , , , ,

1 porcja to ok. 336 kcal
4,9 g błonnika


JAGODOWO - BANANOWA JAGLANKA

Składniki (na 2 porcje):
1/3 szklanki kaszy jaglanej
szklanka wody
kopiata łyżka miodu + druga do dekoracji
2 banany
pół szklanki borówek'
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki jogurtu naturalnego (przy diecie bezmlecznej - OUT!)

Kaszę zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-12 minut. Mieszamy z łyżką miodu. Układamy na dnie pucharków. Na to wkrawamy banany, wrzucamy umyte borówki.
Wiórki kokosowe prażymy chwilę do zrumienienia na suchej patelni. 
Dekorujemy jogurtem, miodem i kokosem

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U







You Might Also Like

4 komentarze

  1. Nie no, ale teraz to zgłodniałem i to znacząco!

    bardzo fajne posiłki tutaj serwujesz.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie. Zjadłabym taki pucharek, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jaglana jako składnik deseru-super pomysł, dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  4. takie niby nic a slinka mi cieknie jak nigdy, chyba jutro jade na zakupy- po jagody i jaglaną:)!

    OdpowiedzUsuń

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ