Najnowsze Posty

Parówkowe serducho

By 10:09 , , , , , , , , ,


Łukasz jak każdy facet lubi wszystko to, co nie jest opatrzone etykietką ''zdrowe''.
A więc wszelakiej maści hamburgery, kebaby, fryteczki.
Jeśli już ulegam i robię coś specjalnie pod Niego - zawsze staram się to jakoś zmodyfikować.
Ostatnio są więc hamburgery z łososiem, a do "wszystkozawierających" parówek - dodaję wartościowe jajo. Na twardo, na miękko lub ... prosto od serca.

Zdjęcie wykonane przy użyciu Instangramu, którego od wczoraj rozpracowuje i powoli chwytam tego bakcyla :)

Instagram

PARÓWKOWE SERDUCHO

Porcja to ok:
354 kcal
0,1 g błonnika
15,8 g białka
31,6 g tłuszczu
2,5 g węglowodanów

Składniki:
parówka drobiowa/sojowa najlepszej jakości (bez MOM-u)
jajo
łyżka masła
łyżka tartego parmezanu
sól, pieprz
wykałaczki
patelnia z przykrywką

Na patelni rozgrzewamy masło. Parówkę nacinamy wzdłuż zostawiając jakieś 3 cm całości. Spinamy dwa ramiona wykałaczki i rzucamy parówkę na masło. Jajko wbijamy do środka. Na małym ogniu i pod przykryciem smażymy całość do momentu ścięcia się białka. Doprawiamy, posypujemy parmezanem, podajemy z grzankami.


CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?

POLUB MNIE NA FACEBOOK-U



You Might Also Like

3 komentarze

  1. identyczne sobie zrobiłam dzisiaj do pracy :D a mój chłopak je uwielbia, na śniadanie :D
    pozdrawiam i czekam na następne wpisy! buzki
    Karolina :)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne! Mój S je pokocha :) zrobię Mu jutro na kolację. Dodam, że ma 5 lat :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja znam parówkowe serducho w smaczniejszej, ale i bardziej kalorycznej wersji. W serducho daję rozbełtane jajko wymieszane ze startym żółtym serem i przyprawami. A zamiast smażyć, wkładam do piekarnika. Po upieczeniu można dorzucić coś zielonego typu pietruszka, szczypiorek. Polecam! Asia

    OdpowiedzUsuń

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ