Najnowsze Posty

Spaghetti ze szpinakiem i mozzarellą

By 20:04 , , , , , , , ,


Mam mnóstwo zaległości i jeszcze więcej roboty, dlatego dziś bez zbędnych wstępów i rozwinięcia treści.
Pyszny makaron z czosnkową nutą.

1 porcja to ok:
446 kcal
1,92 g błonnika
17,17 g białka
25,67 g tłuszczu
38,55 g węglowodanów


SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Składniki (na 4 porcje):
250 g makaronu spaghetti
180 g śmietanki 30%
250 g świeżych liści szpinaku
4 ząbki czosnku
1/4 cebuli
2 łyżki oleju rzepakowego
płaska łyżeczka granulowanego czosnku
kula mozzarelli (125g)
sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Czosnek kroimy w talarki, cebulę w kostkę, rumienimy na oleju. Dorzucamy umyty szpinak i chwilę dusimy. Dolewamy śmietankę, dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy makaron, na wierzchu układamy pokrojoną w dużą kostkę mozzarellę. 

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U




You Might Also Like

5 komentarze

  1. Jeszcze miesiąc papkowatego jedzenia i będę mogła się skusić na takie pyszności... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem po operacji bariatrycznej, na 6-tyg płynnej diecie. Potem, powoli, będę mogła jeść stałe pokarmy. Póki co oglądam programy kulinarne na Kuchnia+ i cieszę się ich widokiem ;)
      A u Ciebie wyłapuję pyszne i zdrowe smaczne kąski na później :)

      Usuń
    2. SZYBKIEGO i SMACZNEGO powrotu do zdrowia! :)

      Usuń

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ