Najnowsze Posty

Śledzie po kaszubsku (w sosie pomidorowym)

By 21:07 , , , , , , , , , ,

"Idź własną drogą, 
bo w tym cały sens istnienia, 
żeby umieć żyć ..." 


1 porcja to ok:
200 kcal
0,45 g błonnika
16 g białka
13,5 g tłuszczu
3,5 g węglowodanów

ŚLEDZIE PO KASZUBSKU
Składniki (4 porcje):
3 duże matiasy
duża cebula
2 łyżki masła
pół puszki krojonych pomidorów
duża łyżka przecieru pomidorowego
płaska łyżka słodkiej, czerwonej papryki w proszku
3 listki laurowe
4 goździki
6 ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz

Śledzie moczymy w wodzie, kilkakrotnie wymieniając wodę. Cebulę kroimy we wiórki, wrzucamy na roztopione masło i smażymy, aż nieco zmięknie i zarumieni się. Studzimy. Śledzie, cebulę mieszamy z pomidorami, przecierem i przyprawami (sól, pieprz wedle uznania). Mieszamy i odstawiamy na jakąś godzinę do przegryzienia się smaków.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U


You Might Also Like

2 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ