Najnowsze Posty

Tosty z tuńczykiem i pieczarkami

By 19:36 , , , , ,


Kolejny twór wielkiej improwizacji :) Nam smakowało (wolę bez tej cebulki). Może i Tobie się spodoba?

1 tost to ok:
180 kcal
1,1 g błonnika
12 g białka
16 g tłuszczu

TOSTY 
Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI

Składniki:
kilka niewielkich kromek ulubionego chleba/bagietki
2 łyżki stopionego masła do posmarowania chleba
łyżka masła do podsmażenia pieczarek
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
10 pieczarek
pół opakowania sera mozzarella (ok. 70 g)
sól
kilka cebulek marynowanych (opcjonalnie)
drobno posiekany szczypiorek do dekoracji

Chleb/bagietkę smarujemy roztopionym masłem (ew. można do niego przecisnąć ząbek czosnku). Na rozgrzanym maśle smażymy lekko posolone plasterki obranych pieczarek, dusimy do miękkości. Wykładamy na chleb, na to tuńczyk, pokrojone plasterki mozzarelli, oprószamy solą. Podpiekamy w rozgrzanym do 180*C piekarniku na środkowej półce (opcja góra-dół) do stopienia się sera i lekkiej chrupkości chleba (sprawdzamy widelcem) - ok. 10 minut. Ważne by tostów nie przeciągnąć, gdyż wówczas wysuszymy tuńczyka. Gotowe tosty posypujemy szczypiorkiem.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U



You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ