Najnowsze Posty

Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym

By 12:10 , , , ,



[J. Conrad]
1 porcja to ok:
536 kcal
1,9 g błonnika
31,7 g białka
19,7 g tłuszczu
60 g węglowodanów


TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI
Składniki (4 porcje):
300 g makaronu tagliatelle
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 duże pomidory
200 ml śmietany 18%
3 ząbki czosnku
łyżka oleju rzepakowego
drobno posiekana natka pietruszki
2 łyżki startego parmezanu 
sól, pieprz

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku z odrobiną tłuszczu. Czosnek drobno siekamy, przesmażamy na oleju. Sparzone i obrane ze skórki pomidory rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków i dodajemy do czosnku. Dusimy razem ok. 25-30 minut (do wyparowania części wody). Pod koniec, stopniowo wlewamy śmietanę i wciąż mieszając, gotować jeszcze chwilę. Dodajemy tuńczyka, doprawiamy i delikatnie mieszamy wraz z makaronem. Podajemy posypany parmezanem i pietruszką.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ