Najnowsze Posty

Guacamole po polsku - jajka nadziewane awokado

By 20:05 , , , , , , , , , ,


Bo kto powiedział, ze guacamole ma być tylko meksykańskie? Można i po polsku - z jajkiem, cebulą, odrobiną majonezu i grubym szczypiorem :)

1 połówka to ok:
94 kcal
0,7 g błonnika
4 g białka
8 g tłuszczu
2 g węglowodanów

GUACAMOLE PO POLSKU
Składniki (na 8 połówek):
4 jajka ugotowane na twardo
awokado
mała czerwona cebulka
gruby szczypior
łyżka majonezu
kopiata łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Jajka przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka i kroimy w kostkę. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Podobnie robimy z czerwona cebulą. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy, łączymy z resztą. Delikatnie nadziewamy połówki jajek. Posypujemy posiekanym szczypiorem.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

5 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ