Najnowsze Posty

Trufle migdałowo-kokosowe - błyskawiczne, bez cukru

By 17:03 , , , , , , , , , , ,


Przepis na te maleńkie, pyszne cuda wyszperałam na Kwestii Smaku. Robi się je błyskawicznie, a na liście składników znajdują się ledwie cztery produkty. Minus? Stanowczo za mało ich wyszło i zdecydowanie za szybko zniknęły :)

PS moim błędem było użycie migdałów ze skórką - ich kolor nie jest więc śnieżnobiały choć i tak smakują rewelacyjnie. Aby jednak lepiej wyglądały na świątecznym stole, użyjcie już tych obranych.


1 kulka to ok:
140 kcal
2,8 g błonnika
3 g białka
11 g tłuszczu
10 g węglowodanów

TRUFLE MIGDAŁOWO-KOKOSOWE
Składniki (na 7 kulek):
100 g opakowanie migdałów
2 łyżki miodu
łyżeczka oleju (u mnie rzepakowy)
kokos i mak do obtoczenia

Migdały mielimy w młynku do kawy na pył. Przesypujemy do miski, dolewamy miód i olej, porządnie ugniatajac wyrabiamy. Formujemy kulki (można pomóc sobie zwilżeniem dłoni), obtaczamy je w kokosie i maku. Wkładamy do lodówki i mocno schładzamy przed podaniem.


CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

2 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ