Najnowsze Posty

Pasta z tuńczyka i jajka - lekka, na śniadanie, kolację

By 13:45 , , , , , , , , , ,


Przepis na tę pastę otrzymałam od jednej ze swoich Pacjentek. Robi się ją dosłownie w minutę, a smakuje rewelacyjnie!

Porcja to ok.:
160 kcal
0,2 g błonnika
23 g białka
6 g tłuszczu
2,5 g węglowodanów

PASTA Z TUŃCZYKA I JAJKA
Składniki (na 2 porcje):
2 jajka ugotowane na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym/we wodzie (170g)
cebulka dymka wraz ze szczypiorem
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz

Jajka drobniutko siekamy lub rozgniatamy widelcem, dodajemy mocno rozdrobnionego tuńczyka, drobno posiekaną cebulkę i szczypior, jogurt - wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku.

Przykładowa lekka kolacja:
2 kromki chleba żytniego + pasta z tuńczyka + mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulką i zielonym ogórkiem, skropiona oliwą - ok. 360 kcal

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U


You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ